drfaridattar.webp

ورم بینی بعد از جراحی

ورم بینی بعد از جراحی ، امری اجتناب ناپذیر می باشد. فرقی نمی کند که بینی شما گوشتی است یا استخوانی و تفاوتی ندارد که جراح رینوپلاستی شما برای اعمال تغییرات از چه تکنیکی (باز یا بسته) استفاده کرده است. در هر حال پس از اعمال تغییرات و انجام جراحی بینی طی یک واکنش طبیعی بدن ، ناحیه تحت درمان متورم می شود. البته میزان تورم و مدت ماندگاری آن به فاکتور های مختلفی بستگی دارد و برای تمامی افراد یکسان نمی باشد. برای بیشتر متقاضیان این امر موقتی بوده و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی به طور کامل از بین می رود. اما در برخی از افراد ممکن است تا چندین سال ادامه پیدا کند که در این موارد شدت آن کم است. یکی از دلایلی که باعث رخ داد آن می شود و نمایان شدن فرم نهایی بینی را با تاخیر رو به رو می سازد ، تورم می باشد. با مطالعه این مقاله از سایت دکتر فرید عطار بهترین و متبحر ترین جراح زیبایی بینی در کرج ، نسبت به ورم نوک بینی ، انواع آن و غیره آگاهی لازم را کسب خواهید کرد و پس از انجام عمل جراحی بدون دلیل از متورم شدن بینی خود نگران نمی شوید.

 

ورم بینی بعد از جراحی

 

انواع ورم بینی بعد از جراحی 

به طور کلی می توان انواع ورم بینی بعد از جراحی را به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول مربوط به تورمی است که بلافاصله بعد از انجام عمل جراحی به وجود می اید و قابل مشاهده می باشد که این عارضه به دلیل تحریک شدن بینی در طول پروسیجر جراحی به وجود می آید. این نوع تورم معمولا با کمی کبودی همراه است و شدت آن در میان افراد متفاوت می باشد. به طور کلی این نوع تورم با رعایت نکات مراقبتی مانند استفاده از کمپرس یخ ، بالا نگه داشتن سر و همچنین مصرف میوه های همچون آناناس تقریبا بعد از گذشت 3 هفته برطرف می شود. جراحان زیبایی بینی همواره تلاش می کنند تا با استفاده از تکنیک های کم تهاجمی و ایجاد برش های کم و کوچک بر روی دماغ تا حدود بسیار زیادی از میزان تورم بعد از رینوپلاستی کم کنند.

دومین دسته نیز مربوط به نوعی از ورم است که مدتی بعد از انجام جراحی پدید می آید. این تورم مرتبط با احتباس یا جمع شدن مایعات بدن در لایه زیرین پوست می باشد. بعد از انجام عمل جراحی ، پوست باید با ساختار و فرم جدید خود سازگار شود و منطبق گردد. در همین زمان مایعات بدن نیز در فضاهای خالی موجود در زیر پوست قرار می گیرند و باعث متورم شدن ناحیه آسیب دیده پوست می شوند. برخلاف نوع اول که سریعا قابل مشاهده و قابل برطرف کردن می باشد این نوع تورم برای بهبودی کامل به چندین ماه یا حتی چندین سال نیاز دارد. یکی از فاکتور هایی که بر شدت و میزان ماندگاری ورم به وجود آمده بر اثر جمع شدن مایعات بدن در زیر پوست تاثیر می گذارد ، ضخامت پوست بینی می باشد. هر چه این پوست ضخیم تر باشد ، شدت ورم بینی بعد از جراحی نیز بیشتر خواهد بود.

دسته دیگری از تورم نیز موجود دارد که طی آن قسمتی از پست متورم می شود و به حالت گوشت اضافه در می آید. این نوع تورم تنها به دلیل بی تجربه بودن و انتخاب اشتباه جراح بینی به وجود می آید. دکتر فرید عطار جراح بینی کرج در این رابطه می گویند که بهتر است برای جلوگیری از این عارضه در انتخاب پزشک خود به خوبی دقت کنید و پزشکی را برگزینید که تبحر ، تجربه و تخصص کافی در زمینه عمل بینی داشته باشد.

ورم نوک بینی بعد از رینوپلاستی

ورم بینی بعد از جراحی در قسمت نوک دماغ کاملا طبیعی می باشد و دلیل آن صرفا مربوط به آناتومی بینی و بافت های تشکیل دهنده ساختار آن می باشد. همانطور که می دانید پوست و بافت نرم نوک بینی ، ضخیم بوده و تعداد بسیار زیادی از سلول های چربی در ان ناحیه قرار دارد. از طرفی دیگر پوست و بافت نرم این قسمت به صورت مستحکم به زیر ساخت غضروفی نوک بینی چسبیده شده است. این ساختار باعث می شود تا قسمت پایینی بینی در برابر نیمه بالایی آن تورم بیشتری را مشاهده کند و پوست آن ناحیه با گذشت زمان طولانی تری با فرم جدید بینی تطابق پیدا کند. اغلب افرادی که تحت انجام عمل جراحی زیبایی دماغ قرار گرفته اند ، در طول دوره ریکاوری متوجه خواهند شد که ورم پل بینی زود تر و آسان تر از قسمت نوک بینی ، بهبود پیدا می کند. از همین رو می توان گفت که نوک دماغ آخرین بخشی است که تورم آن بهبود پیدا می کند. در حالی که میزان بسیاری از تورم به وجود آمده چندین هفته بعد از عمل کاهش پیدا می کند و به مرور زمان از بین می رود. ولی ورم نوک بینی به دلیل ساختاری که دارد برای بهبود یافتن کامل به چندین ماه زمان نیاز دارد.

 

ورم بینی بعد از جراحی

 

قرص برای کاهش ورم بینی بعد از جراحی

اغلب افراد برای کاهش تورم به وجود آمده پس از انجام جراحی به دنبال روشی بی دردسر و مطلوب هستند از همین رو به سراغ مصرف قرص های همچون راکوتان می روند. اما بهتر است در این قسمت از مقاله ورم بینی بعد از جراحی دکتر عطار بهترین دکتر عمل بینی در کرج ، بگویم که مصرف قرص راکوتان برای کاهش تورم به هیچ عنوان توصیه نمی گردد و تنها در برخی از موارد که فرد دارای بینی های گوشتی با پوستی ضخیم و چرب باشند می توان پس از گذشت مدت زمان کوتاهی حداقل یک الی دو ماه با تجویز پزشک و تحت نظر او شروع به مصرف کرد.

معمولا افرادی که از وجود جوش و آکنه بر روی پوست خود رنج می برند و برای درمان به متخصص پوست مراجعه می کنند از این دارو استفاده می نمایند. داروی راکوتان می تواند سطح تولید چربی در پوست را کنترل و تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. اما این قرص نه برای افرادی که دارای بینی گوشتی هستند مناسب می باشد و نه بینی های استخوانی ، چرا که باعث نازک شدن ،  خشک شدن پوست و مخاط بینی می شود و موجب نمایان شدن سطح استخوان بینی و تغییراتی که بر روی آن انجام شده است می شود که این مسئله می تواند احتمال خونریزی بینی و پاره شدن رگ های داخلی بینی را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد. از همین رو بهتر است به صورت خودسرانه از آن استفاده نکنید.

تورم بینی استخوانی بعد از عمل چقدر طول می کشد؟

ممکن است برخی از افراد تصور کنند که ورم بینی بعد از جراحی تنها منحصر به بینی های گوشتی یا غضروفی می باشد. البته که این تصور به طور کامل نادرست می باشد. چرا که استخوان های تشکیل دهنده ساختار بینی نیز ممکن است پس از انجام عمل جراحی تا حدودی متورم باشند.

برای صاف کردن بینی کج یا درمان شکستگی استخوان آن ، جراح بینی باید در طول عمل رینوپلاستی استخوان بینی را جا به جا کند تا تقارن را در اجزای صورت و بینی به وجود آورد و تا حد امکان آن را در مرکز بینی قرار دهد. همین پروسه نیز باعث جا به جا شدن و افزیش تورم استخوان بعد از انجام عمل جراحی می شود. همانطور که قبلا نیز توضیح دادیم ، برای برطرف کردن بر امدگی روی پل بینی ، بهترین جراح بینی کرج ، باید استخوان آن ناحیه را برش داده یا با انجام عمل سوهان کشی ، بر آمدگی را صاف و هموار سازد که این دو پروسه نیز منجر به تورم استخوان بینی می شود. ورم بینی بعد از جراحی در دماغ های استخوانی معمولا 2 الی 6 ماه طول می کشد و تعیین دقیق آن امکان پذیر نیست چرا که علاوه بر نوع بینی  ، نوع پوست ، میزان تغییرات اعمال شده بر روی بینی و همچنین تبحرپزشک بر روی شدت تورم تاثیر گذار است.

دکتر فرید عطار

دارای سابقه حدود بیش از 7000 جراحی بینی
گذراندن دوره تکمیلی راینولوژی در سنگاپور و انگلیس
بیش از 1000 جراحی آندوسکوپی سینوس و سایر جراحی های صورت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا