بینی به دلیل قرار گیری در وسط صورت یکی از تاثیر گذار ترین اعضای صورت در زیبایی افراد می باشد. همچنین تقارن و تعادل نیز از مهم ترین فاکتور های زیبایی محسوب می شوند. گاهی افراد بنا به دلایل مادر زادی یا برخورد ضربه دچار کجی بینی خواهند شد و به انجام جراحی بینی کج نیاز پیدا خواهند کرد. گاهی ممکن است براثر کم تجربگی جراح ، عوارضی چون اختلالات تنفسی برای فرد ایجاد شود، بنابراین انتخاب بهترین جراح بینی در نتیجه نهایی و کاهش عوارض جانبی این نوع جراحی بینی موثر می باشد. لازم به ذکر می باشد که انحراف بینی با کجی بینی یکی نیست.
علل ایجاد بینی کج
قبل از پرداختن به موضوع اصلی یعنی جراحی بینی کج بهتر است بدانیم که چه عواملی باعث کج شدن تیغه بینی یا استخوان بینی می شود. به طور کلی می توانیم بگویم چندین علت مهم و اساسی برای کج شدن ابینی وجود دارد که می توان به نقص مادر زادی ، ایجاد صدمه شدید به بینی ، انجام جراحی توسط یک جراح بی تجربه و بدون تخصص ، بروز عفونت های شدید و سایر موارد اشاره نمود. با توجه به علت اصلی کج شدن استخوانی بینی ، فرم بینی به شکل c و s رشد خواهد کرد. در ادامه به برخی از عواملی که موجب کجی بینی میشود، اشاره خواهیم داشت:
- جابجایی غضوف بینی
- عدم تجربه جراح بینی
- برداشتن زیاد از یک سمت غضروف
- کج شدن بینی در اثر حادثه و یا ضربه
- عدم توجه به مراقبت های بعد از عمل
- خوابیدن مداوم به یک سمت بدن بعد عمل بینی
- گاهی تورم بینی به اندازه ای است که کجی بینی را برای فرد به وجود میآورد.
کجی نوک بینی بعد از عمل
یکی از مواردی که ممکن است افرادب عد از عمل زیبایی بینی مشاهده کنند، کجی نوک بینی میباشد. تراکم غضروف در قسمت نوک بینی بسیار زیادتر از نواحی دیگر بوده و اینکه سوراخ های بینی بتواند تقارن کامل داشته باشد بسیار سخت است.
چرا بعد از جراحی، کجی بینی رخ میدهد؟
طبیعتا همه افراد انتظار زیبایی صد در صدی از جراحی بینی خود دارند اما باید به این مورد توجه داشته باشید که حتی جراحی های درمانی هم نمیتوانند نتیجه صد در صدی و قطعی برای افراد به همراه داشته باشند. با وجود تمام این مسائل، بهترین جراح بینی سعی میکند که ظرافت بسیار را در این نوع جراحی پیش بگیرد. اما در واقع این احتمال وجود دارد که بعد از جراحی بینی نیز دچار کجی بینی شوید. مراقبت های بعد از عمل بینی بسیار مهم است و اگر به درستی انجام نگیرند، ممکن است بعد از مدتی صافی و تقارن خود را از دست بدهند.
دلایل سخت بودن جراحی بینی کج
هدف از انجام این عمل جراحی رفع کج بودن بودن و مشکلات به وجود آمده بر اثر آن می باشد. این عمل بنابر دلایل مختلف که در ادامه به آن می پردازیم یکی از سخ ترین و پیچیده ترین عمل های جراحی زیبایی است که باید برای انجام آن نزد یک پزشک متخصص ، زبده و متبحر که در زمینه انجام عمل جراحی بر روی بینی های کج از تجربه بسیار زیادی برخوردار است بروید. دلایل سخت و پیچیده بودن این عمل جراحی عبارت اند از:
- این جراحی همانطور که از نامش پیداست برای رفع کجی بینی و به وجود آوردن تقارن در صورت انجام می شود. ایجاد بینی صاف که با سایر اجزای صورت هماهنگی و تناسب داشته باشد بسیار سخت و زمان بر خواهد بود.
- مسئله مهم و اساسی دوم مرتبط با غضروف های موجود در ساختار بینی است که طی انجام جراحی بینی کج ، جراح باید سعی کند تا کل ساختار را تغییر دهد و تقارن را در میان اعضای چهره به وجود آورد و در نتیجه بینی صاف و بدون داشتن نقصی بهبود پیدا کند. اما افراد باید بدانند که نتیجه این عمل جراحی تحت تاثیر غضروف های بینی می باشد. به طوری که اگر جراح با استفاده از بخیه ، گرافت گذاری ، پیوند غضروف یا سایر روش ها نسبت به بهبود فرم بینی اقدام نماید، ممکن است پس از گذشت چند سال غضروف بینی به گونه ای رشد کند که مجدداً دچار انحراف یا کجی شود و به حالت اولیه خود برگردد. به همین خاطر افرادی که این جراحی را انجام داده اند باید بدانند که این امکان وجود دارد که پس از گذشت چندین سال نیاز به انجام جراحی ترمیمی بینی داشته باشند.
تفاوت کجی بینی و انحراف بینی
- از رایج ترین تفاوت های کجی بینی و انحراف بینی این است که انحراف بینی جزو جراحی درمانی محسوب می شود و بیمه هزینه آن را متقبل خواهد شد، اما جراحی بینی کج جزو عمل های زیبایی حساب می شود و بیمه هیچ هزینه ای پرداخت نخواهد کرد.
- چنانچه تیغه داخل بینی کج باشد ، فرد دچار انحراف بینی شده است، این در حالیست که داشتن انحراف بینی به این معنا نیست که ظاهر بینی هم کج به نظر برسد، اما کجی بینی به معنی کج بودن هرم بینی می باشد و ارتباطی به انحراف تیغه بینی ندارد.
- انحراف بینی موجب بروز اختلالات تنفسی ، گرفتگی بینی ، سر درد و خون ریزی بینی می شود، اما کجی بینی تنها در ظاهر بینی تاثیر منفی دارد.
نحوه تشخیص انحراف بینی از کجی بینی
درواقع تشخیص این دو مورد از یکدیگر کمی دشوار است که به همین دلیل باید برای تشخیص انحراف بینی از کجی بینی به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید. پزشک شما با بررسی تیغه بینی و با مشاهده تصویربرداری های انجام شده از بینی، تشخیص میدهد که بینی دچار کجی شده است و یا با انحراف رو به رو شده است.
آیا برای صاف کردن بینی کج لازم است تا استخوان آن شکسته و سپس در محل درست قرار بگیرد؟
یکی از سوالاتی که ممکن است افراد به دلیل ترس و نگرانی و نداشتن اطلاعات دقیق از روند جراحی بینی کج از پزشک خود بپرسند این است که آیا برای صاف کردن استخوان بینی نیاز است تا استخوان بینی شکسته شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم این موضوع پس از معاینه پزشک تعیین خواهد شد. در صورتی که افراد بخواهند در زمان انجام این جراحی قوز روی بینی خود را نیز برطرف کنند، نیاز است تا جراح استخوان بینی را بشکند. زیرا استخوان های بینی کمی از یک دیگر فاصله دارند و زمانی که قوز بینی برداشته می شود این فاصله نمایان شده و موجب پهن تر شدن بینی می شود، پزشک نیز برای نزدیک کردن استخوان ها به یک دیگر نیاز دارد تا استخوان را بشکند.
درمان کجی بینی بدون جراحی
تنها راه ترمیم و اصلاح بینی های شکسته برخلاف جراحی بینی در کرج، جراحی بینی کج به روش باز می باشد. در این روش برش کوچکی در ناحیه کلوملا ( ناحیه بین دو سوراخ بینی ) ایجاد خواهد شد ، و پس از جداسازی پوست از بافت بینی ، تغییرات لازم اعمال می شود.
جراحی بینی کج بر روی بینی شکسته
یکی از مهم ترین سوالاتی که در زمینه عمل بینی کج مطرح است این است که آیا می توان این نوع عمل جراحی را بر روی بینی های که شکسته شده اند نیز انجام داد یا خیر؟ دکتر فرید عطار در پاسخ به این سوال اینچنین می گویند که یکی از اصلی ترین دلایل کج شدن بینی ، وارد شدن صدمه شدید به بینی و شکسته شدن آن می باشد از همین رو می توان این پروسه را به درستی و بدون نگرانی بر روی بینی شکسته شده انجام داد و از نتایج حاصل شده لذت برد. یک جراح زیبایی بینی خوب ، مجرب و متبحر می تواند با استفاده از روش های مدرن و تکیه بر دانش ، مهارت و تخصص خود ، جراحی زیبایی بینی را بر روی بینی کسانی که دچار شکستگی شده اند انجام دهد و مطلوب ترین و زیبا ترین نتایج را خلق نماید. از آنجایی که استخوان بینی به دلیل شکستگی کج شده است ، جراح باید از تخصص کافی برخودار باشد تا بتواند علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری بینی عملکرد آن را به درستی حفظ کند. چرا که در صورت بروز هر نوع مشکلی این احتمال وجود دارد تا فرد پس از درمان دچار تنگی نفس شود.
در صورتی که عمل کجی بینی انجام نشود چه مشکلی به وجود می آید؟
خوشبختانه کجی بینی راحت تر از انحراف تشخیص داده می شود و در صورت وجود مشکلی می توان سریعا آن را درمان کرد. اما در صورتی که کجی ناشی از شکستگی بینی به موقع درمان پیدا نکند می تواند باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده ای از قبیل خروپف کردن در زمان خواب ، دچار شدن به سردرد های پی در پی و مزمن ف خشک شدن دهان در زمان خواب ، مشکلات تنفسی و عفونت ، می شود.
هزینه جراحی بینی کج
هزینه این نوع عمل جراحی ، به عوامل مختلفی چون میزان ایرادات بینی و هزینه های جانبی چون دستمزد جراح بینی ، آزمایشات ، هزینه های بیمارستان و غیره بستگی دارد که پس از بررسی و معاینات جراح در اولین جلسه مشاوره مشخص خواهد شد.
اقدامات قبل از عمل بینی کج
- به طبع افراد در اولین قدم باید به دنبال بهترین جراح بینی در کرج باشند. این انتخاب اهمیت ویژه ای داشته و ارتباط مستقیم با نتیجه جراحی دارد.
- در جلسه مشاوره با جراح درباره سوابق پزشکی و حساسیت های دارویی خود صحبت کنید.
- اگر تحت درمان با دارویی هستید حتما به پزشک خود اصلاع دهید چرا که ممکن است لازم باشد برای مدتی مصرف آن ها را قطع کنید.
- بهتر است افراد عینکی پیش از جراحی ، لنز طبی متناسب با نمره چشم خود تهیه کنند ؛ چرا که حداقل تا دو ماه بعد از جپروسه امکان استفاده از عینک وجود ندارد.
- انجام به موقع آزمایشات و عکسبرداری های تجویز شده الزامیست.
- در صورتی که قبل از عمل ، پزشک داروی خاصی برای شما تجویز نمود ، به صورت مرتب از آن ها استفاده کنید.
سایر نکات مهم قبل از جراحی بینی کج
- از دو هفته پیش از جراحی مصرف دارو های ضدانعقاد خون ممنوع می باشد. زیرا این دارو ها احتمال خونریزی را افزایش می دهند.
- استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های حاوی الکل نیز از 14 روز قبل از عمل ممنوع می باشد. این مواد سبب اختلال در اکسیژن رسانی به خون می شوند.
- از چند روز پیش از این عمل شروع به مصرف مواد مغذی و مایعات بیشتر کنید تا مقاومت بدنتان افزایش یابد.
- پیش از جراحی استحمام کنید تا بدن از هرگونه آلودگی و مواد بهداشتی پاک شود.
- از 8 ساعت قبل از عمل خوردن و آشامیدن ( حتی آب ) ممنوع است، چرا که حین عمل معده بیمار باید کاملا خالی باشد. بنابراین روز عمل ناشتا باشید.
- داشتن زیور آلات و اجسام فلزی ممنوع می باشد.
- خانم ها بدون لاک و آرایش و آقایان بدون ریش و سبیل در محل جراحی حضور داشته باشند.
- روز جراحی به اتفاق یک نفر در محل جراحی حضور داشته باشید.
- مدارک پزشکی و شناسایی را همراه خود بیاورید.